Kartofler kogt med smag
Mængde
5 kartofler, men kan nemt ændres til både
2 og 20 personer
Ingredienser
5 kartofler
1 spsk salt
½-1 kvist rosmarin
½ tsk sorte
peberkorn
½ tsk hele
korianderfrø
1 laurbærblad
Fremgangsmåde
Skræl, skrab eller vask kartoflerne – alt efter hvad
du har lyst til.
Put dem i en gryde og hel kun vand i, så det lige
akkurat dækker kartoflerne.
Tilsæt de andre ingredienser.
Tænd bluset og varm vandet op.
Når vandet koger sættes æggeuret: Sæt det til 5, hvis
kartoflerne er små.
Sæt det til 6, hvis kartoflerne er mellemstore.
Når æggeuret ringer, tages kartoflerne af varmen og
stilles f.eks. på en bordskåner.
Lad kartoflerne stå i ca. 15 minutter mere. Mærk til
dem mod slutningen af de 15 minutter,
da tiden kan varierer en anelse. Presto
– perfekte kartofler!
Prøv dem evt. kolde dagen efter til en sildemad eller
smørristede som tilbehør til aftensmaden.
Her træder den specielle smag især frem.
Hvis du bruger sene kartofler, f.eks. i marts fra året
før, så skal du være meget opmærksom på koge og hviletiden.
Sæt kogetiden ned til 4 – 4½ minut med gamle kartofler
og mærk i kartoflerne allerede efter 10 minutter,
da de sandsynligvis vil være færdige her.