Kartofler kogt med smag

 

Mængde

5 kartofler, men kan nemt ændres til både 2 og 20 personer

 

Ingredienser

5 kartofler

spsk salt

½-1 kvist rosmarin

½ tsk sorte peberkorn

½ tsk hele korianderfrø

1 laurbærblad

 

 

Fremgangsmåde

Skræl, skrab eller vask kartoflerne – alt efter hvad du har lyst til.

Put dem i en gryde og hel kun vand i, så det lige akkurat dækker kartoflerne.

Tilsæt de andre ingredienser.

Tænd bluset og varm vandet op.

Når vandet koger sættes æggeuret: Sæt det til 5, hvis kartoflerne er små.

Sæt det til 6, hvis kartoflerne er mellemstore.

Når æggeuret ringer, tages kartoflerne af varmen og stilles f.eks. på en bordskåner.

Lad kartoflerne stå i ca. 15 minutter mere. Mærk til dem mod slutningen af de 15 minutter,

da tiden kan varierer en anelse. Presto – perfekte kartofler!

Prøv dem evt. kolde dagen efter til en sildemad eller smørristede som tilbehør til aftensmaden.

Her træder den specielle smag især frem.

Hvis du bruger sene kartofler, f.eks. i marts fra året før, så skal du være meget opmærksom på koge og hviletiden.

Sæt kogetiden ned til 4 – 4½ minut med gamle kartofler og mærk i kartoflerne allerede efter 10 minutter,

da de sandsynligvis vil være færdige her.